欢迎来山东专升本!

咨询热线:15153585503

网站首页 > 历年真题 > >21年山东专升本英语真题,2013年山东省专升本英语试题

21年山东专升本英语真题,2013年山东省专升本英语试题

发布时间:2022-06-27 08:48:39

来源:山东专升本

浏览次数:10次

21年山东专升本英语真题,2013年山东省专升本英语试题

Relations between the United States and Colombia suffered for many years because of an incident involving the Republic of Panama. By the en& of the Spanish-American War, Americans felt that an easier and faster: way was needed to, get ships, from the Atlantic Ocean to the Pacific Ocean. Some people in the United States first believed that a canal across Nicaragua was the answer. However, President Theodore Roosevelt decided that a canal through Panama would be a better choice, in order to build the canal, the United States had to negotiate a treaty with Colombia, which at that time-controlled Panama. Roosevelt offered Colombia, $10 million plus $ 250,000 a year for 99 years for a six-miles-wide strip of land across Panama. Colombia rejected the United States’offer. This angered President Roosevelt, and negotiations with Colombia, ended. In 1903,a revolution broke out in Panama.

United States ships were sent by President Roosevelt to protect the Panamanian revolutionaries from Colombia forces. The revolution succeeded, and Panama declared its independence from Colombia. The United States then negotiated with the newly formed government. A treaty was signed, and the United States began building the canal.

As a result of the incident, Colombia and the United States remained on bad terms for many years. Not until 1921, when the United States agreed to pay Colombia some compensation for its lost territory, did relations between the two countries improve.

1.According to the passage, the United States and Colombia were on bad terms bemuse the United States had ______.

A. at first wished to build a canal through Nicaragua

B. promised to pay Colombia $10 million for A Panama

C. wished to build a canal through Panama

D. protected Panamanian revolutionaries from Colombia

2.From the information in the passage, it can be concluded that the United States ______.

A. wanted to build a canal because it was considering starting a war

B. built a canal through Panama at the risk of ruining relations with, Colombia

C. believed that a canal through Nicaragua would be profitable

D. had lost the Spanish-American War

It can be inferred from the passage that an important reason for

3.the decision of the United States to build a canal was to ______.

A. develop trade relations with Europe

B. improve relations with South American countries

C. prevent European ships from reaching the Pacific Ocean

D. reduce travel time for its ships in case of war

4. As it is used in the second paragraph of the passage, the phrase "on bad terms" means ______.

A. to learn to accept something

B. on conditions that one/somebody else decides

C. to have a bad relationship

D. to get along with somebody

山东专升本大学英语练习题(3月13日)

参考答案:

1.D 细节题。根据第一段第一句可知,荚国与哥伦比亚关系紧张是因为美国支持了巴拿马的革命者争取从哥伦比亚独立的斗争。

2.B 推断题。根据第一段内容得知,美国想建造巴拿马运河,答应给哥伦比亚一定的款项,但遭拒绝,转而支持巴拿马独立,从而最终达到目的,但和哥伦比亚的关系从此走入低谷。

3.D 细节推断题。依据为第一段第二句“By the end of the Spanish—American war, American felt that an easier and faster way was needed to get Ships from the Atlantic Ocean to the Pacific Ocean(即在西班牙和美国战争结束之前,美国人觉得需要有一个更加容易快捷的方法把战舰从大西洋开到太平洋去。)

4.C 词义推断题。on bad terms 是“关系紧张”的意思。